14
september
2021
|
10:49
Europe/Amsterdam

Etos start najaarscampagne ‘Hoe help ik mijn lijf een handje’

Advies over gebruik vitamine D

Met de start van de najaarscampagne ‘Hoe help ik mijn lijf een handje?’ kan Etos haar klanten nog beter helpen gezond te blijven. Etos vergroot met persoonlijk advies het bewustzijn en de kennis over wat men zélf kan doen om gezond te blijven. Het eerste deel van de najaarscampagne gaat over het gebruik van vitamine D.

Tijdens de najaarscampagne zoomt Etos onder de paraplu 'Hoe help ik mijn lijf een handje?’ in op verschillende onderwerpen. Als eerste ligt de focus op vitamines. Hoe kun je vitamines inzetten om je goed te blijven voelen als de R in de maand is. Klanten kunnen zowel online als in de winkels terecht voor advies over het gebruik van vitamines.

Belangrijkste vitamines
De top drie van belangrijkste en ook meest verkochte vitamines voor je weerstand zijn: op nummer drie: vitamine C. Deze vitamine halen we met name uit groente en fruit. Op nummer twee: multivitamine. Ook een grote bekende bij het Nederlandse publiek om ervoor te zorgen dat je van de belangrijkste vitamines wat extra’s binnenkrijgt. En op nummer één: vitamine D. Vitamine D is misschien niet de bekendste weerstandsvitamine maar waarschijnlijk wel de belangrijkste voor je weerstand.

Vitamine D tekort
Vitamine D heeft heel veel verschillende functies in het lichaam. Vitamine D draagt bij aan een normaal calciumgehalte in het bloed, draagt bij aan de instandhouding van sterke botten, draagt bij aan de normale groei en ontwikkeling van de botten van kinderen, zorgt ervoor dat calcium en fosfor worden opgenomen, draagt bij aan een normale celdeling, ondersteunt het immuunsysteem, helpt tanden sterk te houden en ondersteunt de normale werking van de spieren. Als we inzoomen op hoe het gesteld is met het vitamine D gehalte van Nederlanders dan ziet dat er nog niet zo goed uit:

· 60% van de Nederlanders heeft een vitamine D tekort in de winter;
· 1 op de 3 Nederlanders heeft altijd vitamine D tekort;
· 1 op de 4 ouderen volgt maar het advies van de Gezondheidsraad om extra vitamine D bij te slikken.

Met de najaarscampagne helpt Etos klanten zich goed en lekker in hun vel te laten voelen. Later dit najaar staan o.a. bloeddruk, hart en borstgezondheid centraal. Etos werkt tijdens deze najaarscampagne samen met experts (o.a. Vitalize, Orthica, UMC, het Alexander Monroe Ziekenhuis en de Breast Care Foundation).

Over Etos  
Etos, opgericht in 1919, begrijpt de klant als geen ander en is al honderd jaar de betrouwbare expert op het gebied van dat wat de klant zoekt om zich goed te voelen. Etos geeft al ruim 100 jaar advies en dat zoeken mensen (72% van de Nederlanders) steeds vaker thuis op de bank (online). Op dat moment wil Etos er ook zijn. Etos is eigenaar van onder andere gezondheidsplein.nl en ziekenhuis.nl en is hiermee de grootste aanbieder van online gezondheids- en welzijnsinformatie in Nederland. Etos kan 24 uur per dag informatie geven over gezondheid in fysieke winkels en online. Bij Etos werken in de 550 winkels 5400 medewerkers waarvan 2400 gecertifieerde (assistent)drogisten. Etos is de laatste 8 jaar maar liefst 7 keer tot de beste drogisterij van Nederland uitgeroepen door onafhankelijk onderzoeksbureau GFK en vorig jaar uitgeroepen tot beste winkelketen op het gebied van persoonlijke verzorging. In 2020 én 2021 is een Etos-medewerker Beste Zelfzorgadviseur van Nederland geworden.