06
maart
2023
|
13:08
Europe/Amsterdam

Tenue de Soleil zonnebrandcrème verkrijgbaar bij Etos

De zonnebrandcrème van Tenue de Soleil heeft met SPF 50+ de hoogste bescherming die er is, zowel voor kinderen als volwassenen. Tenue de Soleil is in het leven geroepen door dermatoloog dr. Daniel Kadouch, gespecialiseerd in huidkanker. De nieuwe zonnebrandcrème is vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar bij Etos-winkels.

Met een eigen zonnebrandcrème zet Daniel Kadouch de volgende stap in zijn ‘kruistocht’ tegen huidkanker, inmiddels de meest voorkomende en snelst groeiende vorm in ons land. Met eigen geld liet de Amsterdamse huidkankerspecialist drie jaar terug een eigen lijn zwemkleding voor kinderen ontwikkelen: niet alleen UV-proof, maar ook duurzaam. De badpakken, shirts en onesies zijn gemaakt van een speciaal geweven soort nylon die de UV-straling tegengaat. Aan de productie komen restmaterialen van nylon en gerecyclede visnetten te pas.

De focus op kinderen was voor Kadouch logisch: het pigment van de jonge huid is nog onvoldoende ontwikkeld. Bij verbranding door de zon stijgt daardoor de kans dat mensen uiteindelijk huidkanker ontwikkelen, ook als dat pas na tientallen jaren is.

Huidkanker door hoge zonkracht
Het verband tussen zonnen en huidkanker is al veel langer bekend. In januari van dit jaar werd die relatie nog eens ondubbelzinnig aangetoond, in de interactieve kankeratlas van het Integraal Kankercentrum Nederland. Die liet zien dat huidkanker in de kustgebieden het meest voorkomt. De reden daarvoor is de hogere zonkracht langs de kustprovincies.

Hoogst mogelijke bescherming
Met de lancering van een zonnebrandcrème wil Tenue de Soleil bijdragen aan een verdere verlaging van het gezondheidsrisico. De crème heeft SPF-factor 50+, wat staat voor de hoogst mogelijke bescherming. In lijn met het duurzame karakter van het merk is de samenstelling verantwoord. De crème maakt gebruik van non-nano zinkoxide, een natuurlijk UV-filter. Het filter maakt een beschermlaagje op de huid aan dat zonnestralen weerkaatst. De vegan crème is niet getest op proefdieren en bevat natuurlijke vitamine E, antioxidanten en bisabolol, ingrediënten die een kalmerende werking op de huid hebben. Anders dan bij de zwemkledingcollectie is de zonnebrandcrème er één voor alle leeftijden, makkelijk uitsmeerbaar op een normale en gevoelige huid zonder een witte waas achter te laten.

‘Iedere twee uur smeren’
Dr. Daniel Kadouch: ‘De introductie van een crème is een belangrijke toevoeging aan Tenue de Soleil. Maar alleen de crème gebruiken is niet genoeg voor verantwoord zonnen. Goede zonbescherming bestaat uit het mijden van de zon tijdens de piekuren, de huid goed bedekken met UV-werende kleding en vervolgens de crème smeren: iedere twee uur, na sporten of transpireren en zwemmen.’

De zonnebrandcrème is vanaf verkrijgbaar in de Etos-winkels.