03
april
2021
|
14:00
Europe/Amsterdam

Coronazelftesten bij Etos verkrijgbaar

Samenvatting

Zaandam, 3 april 2021 - Vanaf vandaag verkoopt Etos coronazelftesten in bijna alle winkels. De eerste dagen heeft Etos een beperkte hoeveelheid, volgende week heeft Etos grotere hoeveelheden. De zelftest is een test die mensen zelf thuis kunnen afnemen om erachter te komen of ze corona hebben. De test die Etos verkoopt is van producent Roche Diagnostics en kost €8,99. Etos is blij om zelftesten te kunnen verkopen; dit onderstreept haar rol als betrouwbare gezondheidsadviseur.

Zelftesten kunnen de veiligheid vergroten

Met deze sneltesten kunnen mensen bij zichzelf thuis een test afnemen om te kijken of zij besmet zijn met het coronavirus. De uitslag volgt dan na een kwartier. Deze laagdrempelige en gebruiksvriendelijke manier van testen is bedoeld om preventief te testen. Bijvoorbeeld als mensen naar school of werk moeten of op bezoek gaan bij iemand met een risico om ernstig ziek te worden van het virus.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/zelftesten-en-het-coronavirus

Over Etos

Etos, opgericht in 1919, begrijpt de klant als geen ander en is al honderd jaar de betrouwbare expert op het gebied van dat wat de klant zoekt om zich goed te voelen. Etos geeft al ruim 100 jaar advies en dat zoeken mensen (72% van de Nederlanders) steeds vaker thuis op de bank (online). Op dat moment wil Etos er ook zijn. Etos is eigenaar van onder andere gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl en is hiermee de grootste aanbieder van online gezondheids- en welzijnsinformatie in Nederland. Etos kan 24 uur per dag informatie geven over gezondheid in fysieke winkels en online.Bij Etos werken in de 550 winkels 5400 medewerkers waarvan 2400 gecertifieerde (assistent)drogisten. Etos is de laatste 8 jaar maar liefst 7 keer tot de beste drogisterij van Nederland uitgeroepen door onafhankelijk onderzoeksbureau GFK en vorig jaar uitgeroepen tot beste winkelketen op het gebied van persoonlijke verzorging. In 2020 én 2021 is een Etos-medewerker Beste Zelfzorgadviseur van Nederland geworden.